Aereco MDA levegőztető

Aereco MDA levegőztető

Az MDA több mozgásérzékelővel rendelkező pillangószelep, a szellőzőlevegő mennyiségét azzal arányosan állítja be, hogy a helyiséget (előadóterem, osztályterem) milyen mértékben használják. A beavatkozó egysége a légcsatorna hálózat része, a ventilátor és az elszívórácsok között helyezkedik el, és a hozzá tartozó 2 mozgásérzékelő vezérli a helyiségben tapasztalható mozgás mértéke szerint. Az MDA tehát több mozgáshoz arányosan több légszállítást rendel. A légcsere mértéke pontosan igazítható a tényleges, pillanatnyi szükséglethez, így jelentős fűtési energia megtakarítás érhető el, melynek mértéke elérheti a 65 %-ot is, állandó mennyiségű szellőztetéssel összehasonlítva.

Az MDA pillangószelep a TDA vagy BXS légelvezetőkbe épített Eyebooster mozgásérzékelővel azonos elven működik. A különbség a beérkező jel kiértékelésében rejlik. Az egy nagy érzékelési zónát felosztjuk sok kisebbre. Az elektronika figyeli a beérkező jeleket és megállapítja a "mozgás mennyiségét" a zónákban bizonyos idő alatt bekövetkező változások alapján.

Az MDA szabályozóegység a légcsatorna hálózatba építhető, így nem jeleneik meg a szellőztetett térben, méretével a középületekben alkalmazott szokásos légtechnikai méretekhez igazodik, csak a csatlakoztatott rács és a mozgásérzékelők láthatóak.