Aereco VBP

Aereco VBP huzatfokozó ventilátor gravitációs kürtőre

A gravitációs szellőzőkémények tetejére könnyen felszerelhető. A VBP huzatfokozó segít egész évben fenntartani a kielégítő légáramlást a természetes szellőzések kürtőiben és az általuk szellőztetett helyiségekben. Egyszerre hatékony és energiatakarékos, megakadályozza a visszaáramlásokat a gravitációs kürtőkben a nyári hónapokban és az átmeneti időszakokban is. Az alacsony működési nyomás miatt utólagos beépítés esetén a meglévő kürtő felhasználható.

Alacsony energiafogyasztás, alacsony zajszint, speciálisan gravitációs szellőzésre, egyszerű szerelés

A VBP huzatfokozó egyedi kialakítása teszi azt lehetővé, hogy kikapcsolt állapotában ne jelentsen ellenállást: a járókerék lapátozása párhuzamos a hossztengellyel, vagyis az áramlással, bekapcsolt állapotban a nyomáskülönbséget a paláston elhelyezkedő álló lapátsor hozza létre. Ezért a hagyományos gravitációs kürtőszellőzés működőképes kikapcsolt VBP huzatfokozó mellett.

Elekrtonikus szabályzás

A VBP 042 típusnál külön tápegység szükséges, mivel 8-12 V DC (egyenáram) üzemeltethető. A tápegység a 230 V AC / 50 Hz váltóáramot alakítja át a kívánt 8-12 V DC egyenáramra. A tápegység nem tartozéka a ventilátornak, külön rendelhető.