Zhender hővisszanyerők

Zhender hővisszanyerők

Leírás

Ezek a berendezések egy és kétcsaládos házakhoz vagy lakásokhoz használhatók elsősorban, de alkalmazhatók kisebb helyiségekhez, boltokba, osztálytermekbe, óvodákba, idősek otthonába is. Minden berendezésben , csendes, energiatakarékos egyenáramú motor található szabályozással és egyszerű működtetési lehetőséggel.

Zehnder ComfoAir 350 Basic szellőztető gép

A leggyakoribb géptípus. Népszerűsége annak köszönhető, hogy igen magas minőséget nyújt egy elérhető árszinten. A Zehnder ComfoAir 350 Basic maximum 350 m3/h levegő szállítására képes 225 Pa légcsatorna ellenállás esetén. A legkisebb beállítható légszállítás 50 m³/h. A széles tartományú szabályozhatóság kiválóvá teszi lakásokba, egycsaládos házakba, tárgyalókba, osztálytermekbe és bolthelyiségekbe. A gép rendelkezik passzívház minősítéssel.

Rendelhető beépített villamos fagymentesítővel, vagy anélkül.

Beépített kijelzővel. Háromállású kapcsolóval vezérelhető.

Zehnder ComfoAir 350 Luxe szellőztető gép

Megnövelt kényelmi és automatika funkciókat kínáló géptípus. A Zehnder ComfoAir 350 Luxe maximum 350 m3/h levegő szállítására képes 225 Pa légcsatorna ellenállás esetén. A legkisebb beállítható légszállítás 50 m³/h. A széles tartományú szabályozhatóság kiválóvá teszi lakásokba, egycsaládos házakba, tárgyalókba, osztálytermekbe és bolthelyiségekbe. A gép rendelkezik passzívház minősítéssel.

Rendelhető normál vagy entalpia hőcserélővel (páratartalom visszanyerés).

Rendelhető beépített villamos fagymentesítővel vagy anélkül.

A gép automatikája számos kiegészítő funkció kihasználását is lehetővé teszi (pl. CO2 szintre vagy páratartalomra történő szabályozás, utófűtő szabályozása, stb...)

Zehnder ComfoAir 550 szellőztető gép

A Zehnder ComfoAir 550 szellőztető berendezés felső kategóriás otthonokba és kereskedelmi alkalmazásokra készült. Ötvözi a legmagasabb kényelmet, az egyszerű működtetést és a nagy energiahatékonyságot. A Zehnder ComfoAir maximum 500 m3/h levegő szállítására képes 100 Pa légcsatorna ellenállás esetén. A gép passzívház minősített.

Zehnder ComfoCool hűtőegység

Zehnder ComfoCool hűtőegység kellemes hűvöst biztosít meleg napokon. A befújt levegőt az optimális mértékben lehűti és páramentesíti a szobába kerülése előtt. Akik nem hajlandók kompromisszumra a klíma tekintetében, a Zehnder ComfoCool segítségével a jó közérzet minden szempontját képesek szabályozni: megfelelő hőmérséklet, páratartalom és friss levegő bármikor, bármilyen évszakban.

A Zehnder ComfoCool hűtőegység csak a Zehnder ComfoAir Luxe típusú szellőztető berendezésel használható.

Pára visszanyerés a Zehnder entalpia hőcserélővel (entalpia hőcserélő)

A Zehnder entalpia hőcserélőt kimondottan pára visszanyerésére fejlesztették a és ComfoAir 160,180, 200, 350 és 550 berendezésekhez. A szellőztető rendszerekkel szerelt épületek túl száraz levegőjének problémája télen merül fel. A túl száraz levegő az orr nyálkahártyájának irritációjához vezet és rontja a közérzetet. A Zehnder entalpia hőcserélő megnöveli a belső levegő páratartalmát kényelmes szintre. A nedvességet az elszívott levegőből vonja ki, és egy membránon keresztül adja a friss levegőhöz. Ez megelőzi a szagok és mikrobák átvitelét. A folyamat nyáron megfordul, és a hőcserélő a nedves nyári levegőt páratartalmát képes csökkenteni.